Poufność i bezpieczeństwo transakcji

1. Dane osobowe Klientów Administrator przetwarza w sposób zgodny z prawem i ustawą o Ochronie Danych Osobowych oraz prawem regulującym świadczenie usług drogą elektroniczną. Sklep szwalnicze.net szanuje prawo do prywatności swoich Klientów.

2. Zbiór danych Klientów został zgłoszony do rejestracji do Generalnego Ispektora Ochrony Danych Osobowych.

3. Sklep szwalnicze.net dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe Klientów chronione były w sposób właściwy i zgodny z wymogami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 101 z 2002 r. pozycja 926), z późniejszymi zmianami oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), z późniejszymi zmianami.

4. Dane osobowe podane przez Klientów w procesie rejestracji są wykorzystywane do czynności związanych z wykonaniem umowy o zakup towaru w Sklepie szwalnicze.net, oraz dla celów księgowych i obsługi płatności.

5. Klient wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb handlowych, marketingowych oraz zgadza się na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowych. Zgoda powyższa może być w każdym momencie cofnięta przez złożenie oświadczenia podmiotowi, który jest nadawcą informacji handlowej, oraz przetwarzającemu dane osobowe.
Dane kontaktowe Klientów Sklepu szwalnicze.net służą wyłącznie do nawiązania kontaktu z daną osobą w celu przeprowadzenia transakcji kupna-sprzedaży. Wykorzystywanie danych w jakikolwiek inny sposób, a w szczególności wszelkiego rodzaju dystrybucja oraz ich rozpowszechnianie jest zabronione.

6. Dane pobierane podczas rejestracji do założenia konta w Sklepie / oznaczone * są konieczne

* Nazwa Użytkownika (login)
* Adres e-mail
Nazwa firmy
* Imię, Nazwisko
NIP
* Adres / kod pocztowy, miasto, ulica, numer domu, lokalu
Nr telefonu stacjonarnego
* Nr telefonu komórkowego
Dane osoby rejestrującej
* Imię, Nazwisko


7. Podanie wszystkich danych osobowych jest dobrowolne. Klient ma możliwość wglądu do dotyczących go danych osobowych oraz prawo do ich poprawiania, aktualizacji i do kontroli przetwarzanych swoich danych osobowych.

8. Klienci Sklepu szwalnicze.net mają zawsze możliwość usunięcia swoich danych osobowych ze zbioru danych w sytuacji odstąpienia od umowy w terminie 14 dni od zawarcia umowy oraz w innych sytuacjach, które wynikają z obowiązujących przepisów prawa. Klient ma możliwość odstąpienia od umowy, nie musi podawać przyczyny, poprzez złożenie stosownego oświadczenia.

Sklep szwalnicze.net może odmówić usunięcia danych osobowych Klienta tylko w sytuacji, gdy wynika to z obowiązującego prawa, Klient posiada nieuregulowane zobowiązania pieniężne wobec Sklepu szwalnicze.net oraz w sytuacji, gdy klient naruszył obowiązujący Regulamin lub obowiązujące przepisy prawa. Powyższe zostało uzyskane, utrwalone oraz zachowane wyłącznie dla celów dowodowych i wyjaśnienia okoliczności i odpowiedzialności klienta.

9.Sklep szwalnicze.net na żądanie uprawnionych organów udostępnia tym organom dane dotyczące Klientów dla potrzeb prowadzonych przez nie postępowań. Dane osobowe Klientów Sklepu mogą zostać przekazane upoważnionym organom państwowym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

10. Korzystając ze Sklepu szwalnicze.net Klient przyjmuje do wiadomości oraz wyraża zgodę na blokowanie informacji, które mają charakter spamu i ich filtrowanie, zawierają one treści niezgodne z prawem, oraz zagrażają bezpieczeństwu.

11. Sklep szwalnicze.net może zapisywać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP). Zapisywanie tych danych dokonywane jest w celach technicznych, oraz dla celów statystycznych. Dane te mogą być również łączone z danymi podanymi przez Klienta w celu realizacji usług w ramach Sklepu szwalnicze.net.

12. Sklep szwalnicze.net stosuje pliki Cookies.
Pliki Cookies

1. Sklep szwalnicze.net nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji z wyjątkiem informacji zawartych w plikach Cookies.
2. Pliki Cookies są plikami o niewielkim rozmiarze, które są zapisywane i przechowywane na urządzeniu końcowym Klienta, gdy odwiedza strony WWW. Są one danymi informatycznymi, które zawierają przeważnie nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas istnienia oraz niepowtarzalny, przypadkowo wygenerowany numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.
3. W dowolnym momencie Klient może dokonać zmiany ustawień plików Cookies. Każda przeglądarka internetowa domyślnie umożliwia przechowywanie plików Cookies w urządzeniu końcowym Klienta. Można zmienić ustawienia przeglądarki internetowej blokując automatyczną obsługę plików Cookies bądź poprzez ustawienia informowania o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu. Szczegóły odnośnie możliwości zarządzania i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki.
4. Jak zmienić ustawienia przeglądarki. Z poniższej listy należy wybrać przeglądarkę i postępować zgodnie z instrukcją jak zarządzać plikami Cookies bądź jak je całkowicie zablokować:
Google Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
a. Urządzenia mobilne zmiany zgodnie z zaleceniami operatora "
Android
BlackBerrySafari (iOS)
Windows Phone
5. Przez korzystanie ze sklepu szwalnicze.net, braku zmiany ustawień przeglądarki internetowej wyłączającej używanie plików Cookies i kliknięcie opcji Akceptuję po zapoznaniu się z komunikatem o stosowaniu przez Sklep szwalnicze.net plików Cookies wyrażana jest zgoda na instalację plików Cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.

6. Tekst na stronie do akceptacji:
Zasady dotyczące plików cookies.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką cookies. Możesz określić zasady przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji w Twojej przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności i wykorzystywania plików Cookies.
7. Pliki Cookies wykorzystywane są w celu:
a. zwiększają one w sposób zasadniczy jakość usług świadczonych drogą elektroniczną
b. dostosowania zawartości stron Sklepu szwalnicze.net do oczekiwań Klientów oraz w sposób optymalny korzystania ze stron internetowych. Pliki Cookies pozwalają rozpoznać urządzenie Klienta oraz w sposób odpowiedni wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego osobistych potrzeb
c. Tworzenia statystyk, które mają na celu zrozumieć, w jaki sposób Klienci serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
d. Utrzymania sesji Klienta (po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie sklepu szwalnicze.net ponownie wpisywać loginu i hasła
e. Dostarczania Klientowi treści reklamowych bardziej dostosowanych do jego zainteresowań
8. Z jakich rodzajów plików Cookies korzystamy.
a. Cookies sesji
b. Cookies trwałe
c. Cookies informacyjne
d. Cookies innych podmiotów współpracujących ze Sklepem szwalnicze.net

9. Ustawienia przeglądarki powodujące wyłączenie plików Cookies mogą spowodować utrudnienia w funkcjonowaniu Sklepu szwalnicze.net, w sytuacjach, które wymagają logowania.
10. Sklep szwalnicze.net zawiera odnośniki do innych stron WWW. Pliki Cookies mogą być zbierane w urządzeniu końcowym, a następnie wykorzystywane przez współpracujących ze Sklepem szwalnicze.net reklamodawców, firmy badawcze oraz dostawców aplikacji. Nie ponosimy odpowiedzialności za zasady stosowania Polityki prywatności i wykorzystywania plików Cookies obowiązujące na tych stronach. Prosimy aby po przejściu na inne strony WWW zapoznać się z prezentowaną tam Polityką prywatności i wykorzystywaniem plików Cookies.
11. Sklep szwalnicze.net zastrzega sobie prawo do aktualizacji i zmiany niniejszej polityki prywatności i wykorzystywania plików Cookies poprzez opublikowanie nowej Polityki prywatności i wykorzystywania plików Cookies na tej stronie.

Wróć